Tips bij inschrijving werkzoekende

Als een van de eerste punten op het invulformulier staan een aantal persoonlijke kenmerken, presentatietekst, motivatie, hobby’s en aanvullende informatie. Om tot een goede match te kunnen komen is het zeer belangrijk dat dit duidelijk omschreven staat. Hierbij een aantal tips om te komen tot een goede omschrijving.

Analyseer je huidige/gewenste levensstijl

Probeer de belangrijkste kenmerken van je ideale levensstijl te bepalen. Laat je huidige carrière je toe om de gewenste levensstijl aan te kunnen nemen? Waarom wel en waarom niet? Hoeveel uren kun en wil je besteden aan je werk en privé-leven?

Analyseer je sterkten en zwakten

Neem een stap terug en kijk naar jezelf vanuit het perspectief van een werkgever. Waar ligt je kracht? Waar liggen je zwaktepunten? Denk dan vooral aan situaties tijdens je werk, opleidingen, oefen situaties, talenten, specifieke kennis, persoonlijk karakter en vaardigheden.

Analyseer je definitie van succes

Denk eens rustig na over hoe je succes definieert. Wat is succes voor jou? Rijkdom, macht, controle, toewijding.

Analyseer je persoonlijkheid

Ben je introvert of juist extrovert? Een teamspeler of meer een eenling? Dominant of juist wat meer op de achtergrond. Neem tijd om jezelf te analyseren en probeer dan de bovenstaande vragen te beantwoorden.

TIPS over uw CV

  • Het is voor de leesbaarheid erg belangrijk dat u uw CV zo volledig maar relevant mogelijk samenstelt, circa twee A4-tjes.
  • Maak de opbouw van uw CV chronologisch.
  • Maak uw CV waarheidsgetrouw.
  • Maak gebruik van een professioneel e-mailadres, gebruik geen koosnaampje.
  • Vertel iets over je computerervaring. Kun je de weg vinden op internet, fatsoenlijke mails versturen en werken met Word en Excel.
  • Beschrijf alleen relevante werkervaringen en banen. Dit houdt het CV overzichtelijk en krachtig.
  • Laat je CV eens door iemand anders nalezen op spelfouten.
Scroll naar boven